Historia

Historia

Christofer Moestue

Upprinnelsen till Cask & Moestue är norsk. Christopher Moestue grundade Moestue Grape Selections i Norge 1996 med fokus på att arbeta med det bästa som varje region hade att erbjuda. Han ville att alla viner som han tog in i portföljen skulle vara en reflektion och ett bevis på vad just den regionen hade att erbjuda. Devisen ”vin med adress” blev född!

Cask Norway grundades 2007 av Marius Vestnes, med mångårig erfarenhet inom branschen. Vår ambition är att skapa ett dynamiskt företag med branschens bästa medarbetare på alla positioner. Med stor passion för de varumärken vi representerar har vi på kort tid byggt upp ett företag som kännetecknas av kvalitet, kunskap och service.

2003 så startade Moestue Grape Selections upp i Sverige med samma kvalitetsfokus som i Norge. Många av de redan upparbetade samarbetena som redan fanns följde med Christopher i den här satsningen till Sverige. Flertalet av våra producenter är med oss sedan starten vilket är ett kvalitetsbevis samt att många nya har anslutit på vägen vilket är ett kvitto på att vi gör saker rätt.

2008 etablerades Cask Sweden som nu har blivit en av de ledande importörerna inom craft beer i Sverige och som även har också ett starkt sortiment av spritdrycker. Ikoniska bryggerier som BrewDog och Stone Brewing har gjort mycket väsen av sig och på senare år tillsamman med Ballast Point och Amundsen Bryggeri. Michter's och Glengoyne är minst lika världsberömda inom whisky.

I september 2011 startades Cask & Moestue AB, länken mellan Cask Sweden och Moestue Sverige, där vi har en gemensam ekonomiavdelning samt försäljningsbolaget mot HoReCa-marknaden av utvalda öl, viner och spritdrycker.

Samtliga bolag i Sverige ingår i Moestue Group.